ΘΕΣΜΟΣ

Η φετινή εκδήλωση θα αναδείξει τις πρωταγωνίστριες εταιρείες που ξεχώρισαν για τις οικονομικές επιδόσεις τους την δεκαετία από το 2010 έως το 2020.

Οι Άριστοι της πραγματικής οικονομίας αναδεικνύονται στην επίσημη τελετή απονομής, η οποία στηρίζεται από σημαντικές επιχειρήσεις διαφόρων κλάδων και αποτυπώνεται σε αναμνηστική πολυτελή έκδοση με τον ίδιο τίτλο.

ΒΡΑΒΕΙΑ 2020

Βραβεία για τις πρωταγωνίστριες εταιρείες που ξεχώρισαν για τις οικονομικές επιδόσεις τους την δεκαετία από το 2010 έως το 2020

  • Επιχείρηση της Δεκαετίας (2010-2020): Αναδεικνύεται μέσα από το ίδιο το ελληνικό επιχειρείν και αποτελεί την κορυφαία διάκριση της διοργάνωσης. Η ανάδειξή της προκύπτει από τον κατάλογο των 20 επικρατέστερων μεταξύ των σημαντικότερων επιχειρήσεων, βάσει των συνολικών οικονομικών στοιχείων τους (από το 2010 έως το 2019), ο οποίος καταρτίζεται από την Ειδική Επιτροπή Βραβεύσεων της διοργάνωσης. Στην Επιτροπή μετέχουν εκπρόσωποι φορέων και δημοσιογράφοι. Στη συνέχεια, η Επιχείρηση της Δεκαετίας αναδεικνύεται από το αποτέλεσμα ψηφοφορίας στην οποία συμμετέχουν περισσότερα από 7.500 υψηλόβαθμα στελέχη επιχειρήσεων.
  • Πρωταγωνιστές Κλάδων Δεκαετίας (2010-2020): Βραβεύονται οι κορυφαίες επιχειρήσεις βασικών κλάδων της ελληνικής οικονομίας, συνυπολογίζοντας αθροιστικά-συνολικά τον κύκλο εργασιών και τα κέρδη προ φόρων για την χρονική-οικονομική περίοδο από το 2010 έως 2019.
  • Greek Business Champions (Χρυσοί Πρωταγωνιστές Δεκαετίας 2010-2020): Επιβραβεύονται οι επιχειρήσεις που κατάφεραν να αυξήσουν ταυτόχρονα τον κύκλο εργασιών (πωλήσεις) και τα κέρδη προ φόρων τους πάνω από 50% συγκρίνοντας την οικονομική χρήση του 2010 με εκείνη του 2019.
  • Αριστείο Διεθνούς Έλληνα Επιχειρηματία: Απονέμεται σε Έλληνα Επιχειρηματία που διαπρέπει εκτός συνόρων, αναδεικνύοντας τις αρετές και το επιχειρηματικό πνεύμα της φυλής στο παγκόσμιο στερέωμα.

Ειδικες διακρισεις:

  • Turnaround Business: Απονέμονται σε εταιρείες που εν μέσω κρίσης κατορθώνουν να επανακάμψουν και να αναπτυχθούν.
  • Ανάπτυξη & Επενδύσεις: Αναδεικνύονται οι επιχειρήσεις που προχωρούν σε σημαντικές επενδύσεις στηρίζοντας την ελληνική οικονομία.
  • Επιχειρηματική Εξωστρέφεια: Τιμώνται οι επιχειρήσεις που έχοντας ως βασικό στοιχείο τους τον εξωστρεφή προσανατολισμό, συνεισφέρουν στην εξισορρόπηση του εμπορικού ισοζυγίου της χώρας.
  • Solidarity Excellence: Τιμώνται οι επιχειρήσεις για την προσήλωσή τους στην αξία της ανθρώπινης ζωής με την αλληλεγγύη που επέδειξαν έμπρακτα απέναντι στην κοινωνία με την εμφάνιση της πανδημίας του Covid-19.